ALLES OVER

Tuinaanleg.

Iedere hovenier in Rotterdam houdt zich op de één of andere manier wel bezig met de aanleg van tuinen. Voor de meeste hoveniers is dit, samen met het onderhoud, de hoofdzaak. U zult, als u de Rotterdamse hoveniers gaat vergelijken, merken dat iedere hovenier zijn specialiteit of huisstijl heeft. Door portfolio’s te vergelijken, kunt u zien welke huisstijl het beste bij uw wensen aansluit.

U kunt uw tuin zelf ontwerpen. Daarvoor zijn op internet diverse programma’s te downloaden, maar u mag ook gewoon met de hand gaan tekenen. Wanneer u zelf een ontwerp voor uw tuin heeft gemaakt, is het verstandig om hiermee langs een paar hoveniers te gaan. Zij kunnen uw ontwerp vergelijken met de mogelijkheden in uw tuin. Op deze manier voorkomt u dat u tijdens de aanleg van uw tuin tegen problemen in uw ontwerp aanloopt. Bovendien kunt u de adviezen van de diverse hoveniers vergelijken om te beoordelen welke hoveniersbedrijven u wel en niet uw tuin wilt laten aanleggen.

DIENSTEN

Dit is wat we doen.

ADVIES

Waar op letten bij
ontwerpen van een tuin

Niet iedere plant groeit in elke tuin. Het wel of niet groeien van een plant is afhankelijk van een aantal factoren, waaronder de conditie van de bodem van uw tuin. Wanneer u zelf het ontwerp voor uw tuin hebt gemaakt, is het verstandig om dit aan een hoveniersbedrijf voor te leggen. Menig hovenier in Rotterdam heeft veel kennis van tuinbodems en kan u dan ook precies vertellen welke plant wel en welke niet in uw tuin zal groeien. Wanneer uw plantenkeuze niet geschikt is voor de Rotterdamse bodem, kan de hovenier een bodemverbetering uitvoeren.

Door het uitvoeren van een bodemverbetering kan de hovenier de bodem van uw tuin luchtiger en voedzamer maken. Hierdoor zullen meer planten goed willen groeien in uw tuin. Met een goede verbetering kan de hovenier het zelfs voor elkaar krijgen uw Rotterdamse grond geschikt te maken voor exotische planten. Uiteraard moeten de planten dan nog wel tegen het Nederlandse klimaat kunnen. In vergelijking met achteraf bemesten, is een bodemverbetering altijd een betere keuze.

Niet alle hoveniersbedrijven in Rotterdam leggen de hele tuin zelf aan. Voor sommige onderdelen van de tuin huren zij onderaannemers in. Het kan gaan om het aanleggen van sierbestrating, vijvers en tuinverlichting. Vergelijk bij het uitzoeken van een hovenier uit Rotterdam ook welke onderaannemer zij gebruiken.

U kunt bij een aantal hoveniers uit de omgeving van Rotterdam via internet een offerte voor aanleg van uw tuin aanvragen. Andere hoveniers hebben prijsindicaties online staan. Door deze te vergelijken kunt u makkelijk en snel de goedkoopste hovenier vinden. Let wel op dat het bij de aanleg uw tuin niet alleen om de prijs mag gaan, kwaliteit speelt ook een rol. Voor veel hoveniers geldt ook dat zij hun portfolio online hebben staan. Door deze te vergelijken kunt u alvast een beeld krijgen van de kunde en kennis van de hoveniers in Rotterdam op het gebied van tuinaanleg.

REFERENTIES

Wat onze klanten zeggen.

Wat fijn dat wij op deze manier jullie geweldige hoveniersbedrijf kunnen beoordelen en bedanken. In 2014 is er werkelijk een toptuin gemaakt waar wij erg blij mee zijn. Ook de service was geweldig en is nog steeds geweldig met een prettige nazorg.

Andries en Francis

Wat een geweldig bedrijf en bijzonder aardige vakmensen. Alles volgens planning en binnen de begroting. Nu een prachtige tuin! Dankjewel John en Michael.

Sandra en Peter

Vorig jaar onze tuin laten aanleggen in park Zestienhoven door John Groeneweg. Na een fraai ontwerp en een duidelijke prijsopgave hebben wij nu een droomtuin waar wij erg blij mee zijn en alles binnen het budget!

Cor en Gonny