ALLES OVER

Tuinontwerp.

Er zijn veel partijen op de markt die uw tuin kunnen ontwerpen. Niet alleen de hoveniers in Rotterdam zijn hierin gespecialiseerd, maar ook tuinarchitecten ontwerpen tuinen. Het grootste verschil zit in de prijs. Tuinarchitecten zijn, in vergelijking met hoveniers, een stuk duurder. Tuinarchitecten richten zich dan ook puur op het ontwerp van uw tuin en laten de aanleg over aan hoveniersbedrijven.

Hoveniers vragen minder geld voor het ontwerp en doen het soms zelfs gratis, mits u de ontworpen tuin door dezelfde hovenier laat aanleggen. U kunt het beste uw budget en uw wensen vergelijken om te weten of een tuinarchitect tot de mogelijkheden behoort. Voor de meeste tuinen in Rotterdam volstaat een ontwerp door een hovenier. Echter, bent u op zoek naar iets bijzonders, uniek en exclusiefs dan is een tuinarchitect noodzakelijk. Groeneweg Tuinaanleg is gespecialiseerd in exclusieve tuinontwerpen. Wilt u meer informatie over wat een exclusief tuinontwerp ontworpen door een professionele tuinarchitect voor u kan betekenen? Eigenaar Michael is ook uw Tuinarchitect Rotterdam. Bekijk voor meer informatie onze website over Tuinarchitect Rotterdam.

DIENSTEN

Dit is wat we doen.

ADVIES

Mogelijkheden
tuinontwerp

Als derde mogelijkheid kunt u zelf uw tuin ontwerpen. Dit kan ouderwets met pen en papier, maar er is ook een uitgebreid scala aan software verkrijgbaar waarmee u uw tuin kunt ontwerpen. De tuinontwerp software is van zeer basic tot professioneel te verkrijgen. De meeste basic tuinontwerp software is gratis via het internet te downloaden. Voor de professionele tuinontwerp software moet u geld betalen. Het is dan ook verstandig om de basic tuinontwerp software met de professionele pakketten te vergelijken, voordat u een professioneel pakket aanschaft. De professionele tuinontwerp software gaat voor de meeste mensen te diep op details in. Voor hen volstaat de basic software.

Wanneer u zelf uw tuinontwerp heeft gemaakt, is het verstandig deze aan een hovenier uit Rotterdam voor te leggen. Hij zal uw ontwerp vergelijken met de mogelijkheden in uw tuin. De hoveniersbedrijven in Rotterdam kunnen u vertellen wat de sterke en de zwakke punten van uw ontwerp zijn en eventueel het ontwerp voor u aanpassen. Bij deze vergelijking letten de hoveniers op zaken als lichtinval in uw tuin en adviseren zij over de beplanting. De meeste hoveniers kennen de sterke en zwakke punten van tuinen in Rotterdam en kunnen uw ontwerp daarop aanpassen.

De eerste vraag die u uzelf kunt stellen is of u een tuinarchitect kunt en wilt betalen. Een eenvoudige vergelijking tussen uw wensen en uw budget zou deze vraag moeten beantwoorden. Daarnaast kunt u de tuinontwerpers in Rotterdam vergelijken op hun specialiteit. De ene ontwerper is beter in tuinen in de kleine ruimte, terwijl een andere ontwerper juist veel ruimte nodig heeft. Het rustig vergelijken van het eerdere werk van hoveniers en tuinarchitecten kan u een goed beeld geven van de juiste ontwerper voor uw droomtuin.

REFERENTIES

Wat onze klanten zeggen.

Wat fijn dat wij op deze manier jullie geweldige hoveniersbedrijf kunnen beoordelen en bedanken. In 2014 is er werkelijk een toptuin gemaakt waar wij erg blij mee zijn. Ook de service was geweldig en is nog steeds geweldig met een prettige nazorg.

Andries en Francis

Wat een geweldig bedrijf en bijzonder aardige vakmensen. Alles volgens planning en binnen de begroting. Nu een prachtige tuin! Dankjewel John en Michael.

Sandra en Peter

Vorig jaar onze tuin laten aanleggen in park Zestienhoven door John Groeneweg. Na een fraai ontwerp en een duidelijke prijsopgave hebben wij nu een droomtuin waar wij erg blij mee zijn en alles binnen het budget!

Cor en Gonny