HULP BIJ KIEZEN

De kosten
van hoveniers.

U wilt uw tuin laten aanleggen of onderhouden door de beste hovenier in Rotterdam en daar zo weinig mogelijk voor betalen. Wanneer u offertes aanvraagt en vergelijkt, zal u waarschijnlijk in ieder geval de kosten gaan vergelijken. Naast de kwaliteit van het werk zullen de kosten dus één van de belangrijkste punten zijn om hoveniers in Rotterdam te vergelijken.

De kosten voor het aanleggen van een tuin in Rotterdam bedragen ongeveer 5-10% van de aanschafwaarde van uw huis.

DIENSTEN

Dit is wat we doen.

ADVIES

Criteria
goede hovenier

Als u een offerte voor de aanleg van een tuin aanvraagt bij een hovenier uit Rotterdam, kunt u de totale kosten op twee manieren voorgeschoteld krijgen. Het ene hoveniersbedrijf geeft u een totaalprijs en de andere geeft u een prijs per uur plus een schatting van het aantal uren dat hij er mee bezig is. Wanneer u een totaalprijs krijgt, let bij het vergelijken dan wel op eventuele clausules voor meerwerk. Het is moeilijk in te schatten of het voordeliger is om een hovenier te nemen die een prijs per uur berekend of één die u de totale kosten voorrekent. Dit zal per situatie verschillen. U kunt de twee wel vrij makkelijk vergelijken.

Door het aantal geschatte uren te vermenigvuldigen met de kosten per uur krijgt u een aardig beeld van de totaalprijs. Het uurloon voor een hovenier in Rotterdam ligt tussen de €30,- en €60,- per uur. Vergelijken van veel aanbieders zal dus altijd lonen.

U heeft er voldoende aan om alleen offertes aan te vragen van hoveniers uit de omgeving van Rotterdam. In de eerste plaats zijn er met bijna honderd hoveniers, meer dan genoeg hoveniers in Rotterdam om een realistische vergelijking te maken van de kosten. Daarnaast gaat het vaak meer kosten als een hovenier van ver moet komen. De hovenier zal extra voorrijkosten aan u doorberekenen als hij het halve land moet doorreizen om in Rotterdam te komen.

REFERENTIES

Wat onze klanten zeggen.

Wat fijn dat wij op deze manier jullie geweldige hoveniersbedrijf kunnen beoordelen en bedanken. In 2014 is er werkelijk een toptuin gemaakt waar wij erg blij mee zijn. Ook de service was geweldig en is nog steeds geweldig met een prettige nazorg.

Andries en Francis

Wat een geweldig bedrijf en bijzonder aardige vakmensen. Alles volgens planning en binnen de begroting. Nu een prachtige tuin! Dankjewel John en Michael.

Sandra en Peter

Vorig jaar onze tuin laten aanleggen in park Zestienhoven door John Groeneweg. Na een fraai ontwerp en een duidelijke prijsopgave hebben wij nu een droomtuin waar wij erg blij mee zijn en alles binnen het budget!

Cor en Gonny